Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Windows 7 ghid de instalare

Vă prezentăm în continuare un tutorial pentru a vă ajuta la instalarea sistemului de operare Windows 7.


Cerințe Sistem

Înainte de a începe instalarea Windows 7 este recomandat să se verifice configurația hardware dacă îndeplinește cerințele tehnice.

  • 1 gigahertz (GHz) sau procesor 32-bit (x86) sau 64-bit (x64);
  • 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) sau 2 GB RAM (64-bit);
  • 16 GB spațiu disponibil pe hard disk (32-bit) sau 20 GB (64-bit)
  • DirectX 9 dispozitiv grafică cu WDDM 1.0 sau un driver superior

 

Dacă actualizați o versiune anterioară de Windows, aplicația Upgrade Advisor va furniza toate instrucțiunile și cerințele de care aveți nevoie înainte de actualizare.


Instalare de pe DVD

DVD-ul cu Windows 7 se introduce în Unitate optică. Instalarea ar trebui să pornească automat. În cazul în care instalarea nu pornește automat vă rugăm să intrați în sistemul BIOS al computerului apăsând tasta F12 sau F2 și să alegeți bootarea sistemului de operare de pe Unitatea Optică (Fig. 1). Confirmați modificarea făcută în BIOS apăsând F10 sau făcând click pe "Exit and Save Changes". 
În cazul în care unitatea nu este prevăzută cu Unitatea Optică va rugăm să consultați instrucțiunile pentru instalare prin USB.

Fig. 1. Setări Bootare Windows

Pornirea Instalării

După modificarea setărilor din BIOS instalarea va porni automat după ce repornit calculatorul (vezi Fig. 2).

Fig. 2. Ecran instalare Windows 7

Setare alegere limba

Va rugăm selectați limba în care doriți să fie afișat sistemul de operare, formatul orar, și tastatura (Fig. 3). Apăsați în continuare butonul NEXT.

 
Fig. 3. Alegeți limba  

Acceptare Termeni și Condiții Licență

Apăsați butonul Install Now (fig5) după care acceptați termenii licenței "Accept termenii licenței" continuați apăsând butonul Next.

Fig. 4 Instalarea Fig. 5 Acceptare Termeni si Conditii

Tip de instalare

În cazul on care aveți deja o versiune anterioară de Windows instalată pe computer procesul de instalare Windows 7 va facilita upgrade-ul la nouă versiune. (Fig. 6)
În cazul în care doriți un upgrade va rugăm selectați opțiunea de Custom și efectuați o reinstalare completă. Înainte de această procedură este indicat să realizați copii după toate fișierele importante și documente deoarece toate date vor di șterse. În cazulîn care doriți un back up puteți foloso aplicația Backup Cobian, opțiunea nu este disponibilă dacă instalați Windows pe un computer fără nici un sistem de operare.

Fig. 6. Optiuni de instalare

Locatia unde se doreste instalarea sistemului de operare Windows

Dacă instalați Windows 7 pe un computer cu o versiune Windows anterioară, o unitate alocată va fi creată pentru instalare (Fig. 7). Faceți clic pe această unitate și faceți clic pe Opțiuni de unitate (avansate), apoi faceți clic pe Eliminare. După ce eliminați discurile, va rămâne un spațiu Disk 0 Unallocated Space (Fig. 8). Dacă nu doriți să împărțiți discul în mai multe unități, faceți clic pe Next.

Avertizare! Dacă aveți mai multe discuri sau spații alocate în computer, din care unul este rezervat pentru fișierele de sistem, iar altele sunt pentru fișierele și documentele pe care doriți să le păstrați, eliminați doar cel rezervat pentru fișierele de sistem și faceți clic pe Next.

Fig. 7. Discuri Fig. 8. Opțiunea de formatare disk

Instalare sistem

Sistemul se va instala pe partiția selectata. Durata aproximativ este de 20 de minute.

Fig. 9. Instalare sistem  

Repornire sistem

Imediat ce fișierele au fost instalate sistemul se va restarta automat.

Fig. 10. Finalizarea instalarii

Setari Utilizator

Următorul pas descrie modalitate de a creea un utilizator, de a aloca un nume computerului si de a va alege o parola pentru contul dumneavoastră. In Fig. 12 folosiți codul de activare.

Fig. 11.  Alegerea unui utilizator Fig. 12. Introduce cd key-ul

Setari protectie utilizator

Această etapă va permite să selectați opțiunile care țin de protecție automată, Fig. 13. VA recomandăm să utilizați setările recomandate.

Fig. 13. Protecție și opțiuni de actualizare automată

Data si ora

În această etapă (Fig. 14), asigurați-va că ora și dată este corectă, apoi faceți clic pe Next.

Fig. 14.  Ora si Data

Setari retea

Odata computerul conectat la retea alegeti tipul de Network (Fig. 15) si apasati NEXT

Fig. 15  setare retea

Finalizarea instalării

Procesul de instalare a fost finalizat.

Fig. 16.  Finalizare

Activare sistem

Sistemul trebuie să fie activat în termen de 30 de zile de la dată instalării. Activarea se poate face prin Internet sau telefon. Instrucțiunile de activare pot fi găsite în articolul Activare Windows 7.

Ghidul de activare pentru Windows 7

Instalare drivere si actualizări

Puteți actualiza, personaliza computerul, și instala driverele necesare prin Internet. Toate acestea pot fi realizate utilizând Windows Update din meniul Start.

Produsul a fost adăugat în coș

    Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile