Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Windows 7 – nu lucrează sunetul?

Vă puteți imagina lucrînd (sau în timpul jocurilor video) fără sunet? Probabil nu. Deci, haideți să rezolvăm problema împreună.

Verificarea defectelor mecanice

Verificați dacă toate cabulurile sunt conectate cum trebuie. Dacă folosiți boxe, verificați dacă acestea sunt conectate la o sursă de curent electric. Controlați cablurile de-a lungul întregii lungimi pentru a găsi parți defecte. Ar putea fi un contact defect. Încercați să conectați și altă pereche de căști.

Funcția „mut”

Posibil că din întîmplare ați porniț funcția mut? Se poate uneori întîmpla, mai ales la laptop-uri, deoarce acestea au propriile butoane „mute”. În acest caz, găsiți butonul pe tastatură și tasați-l. Dacă aveți un PC, Verificați panoul principal în partea de jos-dreapta. Dacă iconița cu simbolul unor „boxe” este tăiată cu roșu, faceți click pentru a porni sunetul înapoi.

Cartele de sunet

Dacă aceste sfaturi nu v-au ajutat, cel mai probabil că problema constă în drivere (software care permite comunicare dintre PC și hardware). Să o rezolvăm împreună.

1. Am o cartelă de sunet?

Accesați meniul Start, deschideți Control Panel și mergeți la System and security. Acolo găsiți Device Manager, apoi Audio, video and game settings. Aici veți găsi o listă în care ar trebui să fie indicată cartela de sunet, dacă o aveți.

2. Cartele cu semn de întrebare

Apare un semn de întrebare alături de cartela de sunet? Evident înseamnă că ceva nu-i în regulă. Dați click drept pe cartela de sunet, apoi setări. Aici găsiți care anume este problema cu cartela de sunet. Ați instalat o cartelă de sunet dar aici nu este afișată? Dați click pe opțiunea More. Uneori aceasta poate fi afișată aici (laptop-urile de obicei au procesor de sunet și este afișat în Device Manager)

3. Driverele nu sunt instalate

Una din soluții este de a instala drivere noi (la fel dacă n-au fost instalate corect). Vă vom arată cîteva modalități.

 • Actualizările Windows
  Există posibilitatea că driverele sunt deja instalate, iar tot ce trebuie să faceți e să le actualizați. Accesați Start, introduceți cuvîntul Update în cutia de căutare și dați click pe Windows update apoi butonul Search for updates. Alegeți pe care doriți să le instalați și dați click pe OK. În caz că doriți ca actualizările să fie instalate automat, trebuie să faceți click pe Update the software driver în Device Manager.

 • CD de la producător
  Dacă actualizarea necesară nu a fost găsită, atunci există o altă metodă. Uneori CD-uri ce conțin drivere sunt incluse împreună cu hardware-ul. Odată ce-l găsiți, instalați driverele direct de pe CD.

 • Descărcați
  Dacă nu ați găsit un CD, nu disperați. Driverele la fel pot fi descărcate de pe internet. Le găsiți folosind denumirea PC-ului dvs. Este, le fel, important să alegeți sistemul de operare corect.

 • A altă metodă ar fi să căutați driverele în Google. Introduceți denumirea plăcii de bază a calculatorului și „descarcă drivere audio”. Dacă nu aveți o cartele audio integrată, introduceți „deumirea cartele de sunet” și „descarcă drivere”.

 • Mai multe informații pe site-ul nostru.

Produsul a fost adăugat în coș

  Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile