Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Optimizarea costurilor legate de software

Permiteți-ne să identificăm oportunități de economisire a costurilor pentru infrastructura dumneavoastră software!

CONTACTAȚI-NE
Software-ul este o parte necesară a oricărei afaceri moderne, dar poate reprezenta și o cheltuială semnificativă. Multe companii se străduiesc să găsească un echilibru între nevoile lor de software și nevoia de a ține costurile și cheltuielile sub control. Aici Forscope vă poate ajuta.

Procesul de optimizare a costurilor legate de software constă în 2 etape: analiza activelor software existente și identificarea oportunităților de reducere a costurilor.

  1. Analiza activelor software actuale
    Primul pas în optimizarea costurilor legate de software este analiza infrastructurii software actuală și utilizarea licențelor. Aceasta include nu numai soluțiile software pe care le utilizați în prezent, ci și modelele și acordurile de licențiere. Echipa noastră (care are cunoștințe aprofundate în domeniul licențelor, susținute de certificarea SAM Professional emisă de BSA Verafirm) va efectua o analiză amănunțită a situației dvs. actuale și o va compara cu opțiunile alternative, cum ar fi licențele perpetue, modelele bazate pe abonament și soluțiile hibride.
     
  2. Identificarea oportunităților de reducere a costurilor
    În urma analizei inițiale, vom identifica unde puteți face economii fără a sacrifica funcționalitatea sau a risca probleme legate de conformitatea licențierii. După ce analizăm activele software existente și identificăm oportunitățile de optimizare, vă vom sugera schimbări care vor contribui la eficiența utilizării software-ului dumneavoastră.
     

Iată care sunt cele mai frecvente modalități de a reduce costurile legate de software:

Comparație între produsele perpetue și cele pe bază de abonament

Una dintre deciziile cheie pe care va trebui să le luați atunci când vă optimizați costurile software-ului este dacă să cumpărați produse perpetue sau un abonament. Produsele perpetue necesită o investiție unică mai mare (cu posibile economii în timp), în timp ce licențele pe bază de abonament vă permit să utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune a software-ului pentru o taxă lunară (dar costurile sunt adesea mai mari pe termen lung în comparație cu soluțiile perpetue). Echipa noastră vă va ajuta să comparați costurile și beneficiile fiecărei opțiuni pentru a determina care este cea mai potrivită pentru afacerea dumneavoastră.

Explorarea soluțiilor hibride

Pe lângă modelele bazate pe licențe perpetue și pe abonament, soluțiile hibride (care le combină pe cele două) sunt, de asemenea, o opțiune. Aceasta poate fi o alegere bună dacă aveți nevoi specifice care nu sunt satisfăcute de niciuna dintre aceste opțiuni în mod individual. De exemplu, este posibil să doriți să aveți anumite soluții software ca produse permanente și să le utilizați pe altele în cloud. Echipa noastră vă va ajuta să explorați soluțiile hibride pentru a determina dacă acestea sunt potrivite pentru afacerea dumneavoastră.

Maximizarea valorii activelor software existente

Specialiștii noștri vor evalua și utilizarea reală a licențelor, vor marca zonele din mediul dumneavoastră IT care sunt supra-licențiate și unde apare shelfware-ul (licențe de software care au fost achiziționate de companie, dar care rămân nefolosite și nu generează niciun profit pentru organizație). Vă putem ajuta să identificați surplusul de licențe de care nu mai aveți nevoie și ne putem oferi să le cumpărăm (buy-up) de la dumneavoastră, maximizând astfel valoarea activelor software existente. Fondurile obținute prin buy-up pot finanța și susține alte cheltuieli.

Concluzie

Prin utilizarea analizei Forscope a activelor software și prin implementarea recomandărilor în infrastructura IT, puteți optimiza și reduce costurile software cu 20-30%. În plus, vă putem ajuta să identificați licențele de software redundante și ne putem oferi să le cumpărăm (buy-up) de la dumneavoastră.

 

Doriți să vă optimizați costurile legate de software? 

Contactați-ne!

Formular de contact

Produsul a fost adăugat în coș