Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Ce aplicații conțin diferitele suite de proiectare Autodesk?

  • Compararea produsului
  • Autodesk

21. 2. 2023

Poate fi dificil să aflați care sunt aplicațiile specifice prezente în numeroasele suite de proiectare Autodesk, cu toate versiunile și edițiile lor. De aceea, am pregătit pentru dumneavoastră câteva tabele utile!

Suitele de proiectare Autodesk – tabel de prezentare generală

Acest tabel oferă o idee de bază despre conținutul general al suitelor Autodesk Building Design, Product Design și Plant Design. Pentru o listă detaliată a tuturor aplicațiilor din cele 5 suite de design diferite, faceți clic aici.

  Building
Design Suites
Product
Design Suites
Plant
Design Suites
Standard Premium Standard Premium Ultimate Standard Premium
AutoCAD
AutoCAD Architecture
AutoCAD Electrical
AutoCAD Mechanical
AutoCAD MEP
AutoCAD P&ID
AutoCAD Plant 3D
AutoCAD Raster Design
AutoCAD Structural Detailing1
Alias 2
Inventor
Inventor Professional
ReCap3
Revit 4
Showcase 5
SketchBook Designer6
Navisworks Simulate
Navisworks Manage
Vault Basic
3ds Max
3ds Max Design

1 Structural Detailing este disponibil numai până la versiunea 2015
2 în Product Design Suite versiunile 2013-2016
3 ReCap nu este disponibil în suitele mai vechi de versiunea 2014
4 în suitele Premium și Ultimate Plant Design, Revit este de fapt Revit Structure
5 în suita Product Design de la versiunile 2013-2018
6 SketchBook Designer este inclus numai până la versiunea 2014

Suitele Autodesk Design – tabele cuprinzătoare

Dacă doriți să comparați mai detaliat aplicațiile din toate suitele Autodesk Design, am pregătit pentru dumneavoastră două tabele interactive – unul pe care îl puteți sorta în funcție de aplicație și unul pe care îl puteți sorta în funcție de suită.

Programe și seturi de instrumente Autodesk pe scurt

AutoCAD

AutoCAD este utilizat pe scară largă pentru desene tehnice 2D și pentru crearea de proiecte 3D. Este programul Autodesk fundamental pentru mulți profesioniști din domeniile construcțiilor, producției și designului, cum ar fi arhitecții, inginerii, designerii industriali și cei de produse, ca să numim doar câțiva dintre aceștia. Specialiștii menționați mai sus apreciază versatilitatea și capacitatea sa de a crea schițe, proiecte, circuite electrice, scheme sanitare, planuri ale clădirilor și multe altele.

AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture, după cum sugerează și numele, este destinat în special arhitecților. Mediul său intuitiv, componentele și standardele specializate, precum și diversele opțiuni de afișare a modificărilor, zonelor și spațiilor facilitează desenarea și documentarea arhitecturală și ajută profesioniștii din domeniu să își gestioneze mai eficient proiectele.

AutoCAD MEP

AutoCAD MEP (mecanic, electricitate și instalații sanitare) este specializat în punerea la dispoziție a obiectelor necesare, a spațiilor de lucru, a standardelor de nivel și a managerilor de componente și sisteme pentru a schița, proiecta și documenta cu ușurință sistemele de clădiri, inclusiv HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat). În plus, urmărirea tuturor sistemelor pe tot parcursul ciclului de viață al clădirii este ușurată datorită gestionării încorporate a versiunilor de desen.

AutoCAD Mechanical

AutoCAD Mechanical este un set de instrumente de proiectare și schițare axat pe specificul industriei mecanice. Acesta include biblioteci de componente standard, instrumente pentru automatizarea sarcinilor CAD mecanice obișnuite și funcții pentru eficientizarea proceselor de proiectare mecanică.

AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical este setul de instrumente pentru proiectarea sistemelor de control electric, datorită automatizării unor sarcini comune, dar care altfel ar consuma mult timp, cum ar fi numerotarea firelor și etichetarea componentelor, precum și generarea de rapoarte. Productivitatea desenului este facilitată suplimentar de biblioteca bogată în simboluri electrice, inclusă în acest produs.

AutoCAD P&ID

AutoCAD P&ID permite proiectanților de instalații să își îmbunătățească radical productivitatea în comparație cu ceea ce înainte era un proces lung și laborios. Este utilizat pentru crearea, modificarea și gestionarea schemelor de conducte și a diagramelor de instrumentație și oferă instrumente utile pentru a automatiza și simplifica diverse aspecte ale fluxurilor de lucru P&ID.

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D este un set de instrumente destinat accelerării și automatizării desenării și modelării P&ID în 3D, care le permite utilizatorilor să creeze desene izometrice direct din modelul 3D, completând standardele specifice industriei pentru proiectarea instalațiilor.

AutoCAD Raster Design

AutoCAD Raster Design le permite arhitecților și designerilor să curețe, să editeze și să îmbunătățească cu ușurință desenele și planurile scanate într-un mediu AutoCAD familiar datorită instrumentelor sale puternice de editare raster și de conversie raster în vector.

AutoCAD Structural Detailing

AutoCAD Structural Detailing este destinat să ajute inginerii constructori să creeze detalii din oțel și beton armat și să le adapteze la codurile locale de construcție, iar conexiunea sa bilaterală pentru schimbul de date cu Robot Structural Analysis și Revit Structure asigură un flux de lucru eficient și fără probleme.

Alias

Autodesk Alias, cunoscut și sub numele de Alias StudioTools, AliasStudio și Alias Design, este un software de proiectare industrială care oferă instrumente de schițare, modelare conceptuală, modelare de suprafață și diverse instrumente de vizualizare pentru proiectarea produselor, industrială și auto.

Inventor & Inventor Professional

Autodesk Inventor este un software CAD dedicat proiectării industriale și mecanice, care permite utilizatorilor să creeze, să simuleze și să vizualizeze proiecte de produse 3D cu instrumente de inginerie de nivel profesional, să lucreze în conformitate cu standardele și parametrii specificați și să producă documentația de însoțire a proiectului finalizat.

Navisworks Simulate este un produs software de revizuire a proiectelor care permite profesioniștilor din domeniul ingineriei, arhitecturii și construcțiilor să revizuiască modelele și datele integrate cu părțile interesate pentru a obține un control mai bun asupra rezultatelor proiectelor lor. Navisworks Manage extinde capacitățile Navisworks Simulate cu instrumente precum Clash Detective, care îmbunătățesc și mai mult monitorizarea proiectului.

ReCap

Autodesk ReCap (acronimul de la „Reality Capture”) este un software de procesare a punctelor cloud native din scanări cu laser, utilizat de arhitecți și ingineri pentru a supraveghea, planifica, construi și renova proiecte de infrastructură și clădiri.

Revit

Autodesk Revit este un software BIM (Building Information Modeling – Informații de modelare a clădirilor) care oferă o abordare multidisciplinară și colaborativă a proiectelor de proiectare și construcție. Având toate funcțiile puternice pentru arhitectură, MEP și inginerie structurală unificate într-o singură interfață, Revit este un instrument util pentru echipele de proiect pentru a coopera și a obține rezultate mai bune.

Showcase

Autodesk Showcase este un software de vizualizare a designului destinat nevoilor de prezentare a proiectelor arhitecților și designerilor. Acesta oferă instrumente pentru demonstrarea, evaluarea și compararea calităților estetice ale modelelor 3D și ale versiunilor alternative ale acestora.

SketchBook

SketchBook, cunoscut și sub numele de SketchBook Designer sau SketchBook Pro, este un software Autodesk care are ca scop digitalizarea procesului de generare a ideilor, documentarea etapei inițiale a proiectării produselor și comunicarea cu ușurință către alte departamente. Este cel mai frecvent utilizat pentru crearea de desene conceptuale, pentru prezentarea diferitelor alternative de culoare și, în general, pentru a nota idei în timp ce sunteți în mișcare.

Vault

Autodesk Vault este un instrument de gestionare a datelor de produs (PDM) integrat cu mai multe produse Autodesk (de exemplu, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Revit și Civil 3D). Ajută echipele de proiectare să urmărească fluxul de lucru și să mențină controlul versiunilor în mediile cu mai mulți utilizatori, pentru a îmbunătăți și mai mult productivitatea.

3ds Max & 3ds Max Design

Autodesk 3ds Max, cunoscut anterior sub numele de 3D Studio și 3D Studio Max, este un program profesional de grafică computerizată 3D pentru vizualizare de design, jocuri și animație 3D. Utilizatorii săi principali sunt specialiști din industria de divertisment, dar acesta se regăsește și în arsenalul designerilor CAD și al arhitecților.

Aveți întrebări despre software-ul Autodesk și licențele acestuia? Contactați-ne pentru o consultație gratuită!

Produsul a fost adăugat în coș