Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Windows 7 sau Windows 10? Comparația noastră vă va ajuta să decideți

  • Windows
  • Microsoft
  • Compararea produsului

21. 8. 2019

Windows 7 a fost un sistem de operare popular timp de un deceniu, dar Windows 10 i-a luat, treptat, locul. Dacă trebuie să decideți ce sistem este mai bun pentru dvs., citiți mai departe. Vom acoperi diferențele dintre Windows 7 și Windows 10, inclusiv interfața utilizatorului, căutarea și navigarea și sincronizarea documentelor pe mai multe dispozitive. Nu pierdeți concluzia de la sfârșitul articolului!

1. Interfață utilizator: Clasică versus abordare modernă

Cu fiecare nou sistem de operare, Microsoft a experimentat cu interfața de utilizator, iar Windows 10 nu face excepție. Comparativ cu Windows 7, care oferă un aspect mai clasic asemănător cu popularul Windows XP, Windows 10 oferă un aspect mai modern, mai curat.


Dacă ați încercat Windows 8 în trecut, este posibil să fi fost nedumerit de
secțiunea Live Tiles din Meniul Start. Acest lucru – în ciuda faptului că este o mișcare către tendința de utilizare a diverselor produse cu ecran tactil – nu a avut succes deoarece utilizatorii au considerat că este neclar. Ceea ce este excelent, în ceea ce privește Windows 10, este că puteți face o alegere – fie utilizați un meniu de pornire clasic cu Live Tiles dezactivat, fie un meniu de pornire cu o combinație de secțiune Live Tiles, în partea dreaptă.

Sfatul nostru: Dacă sunteți obișnuit să lucrați cu aspectul clasic al Windows-ului, alegerea Windows 7 nu este o idee proastă. Dacă, totuși, doriți să lucrați într-un mod mai dinamic, implicând modalități mai rapide de a căuta și de a găsi informații, Windows 10 este recomandat.

2. Căutarea este mai ușoară cu 7 sau 10?

Funcția File Search (căutare fișiere) în Windows 7 vă permite să căutați confortabil prin hardware-ul dvs. documentele de care aveți nevoie. Dacă acest lucru este suficient pentru dvs., atunci este un drum de urmat. Windows 10 vă permite să faceți și acest lucru, dar adaugă opțiunea de a căuta nu numai fișierele, ci și aplicațiile și informațiile de pe internet și din Microsoft Store. Dacă este un lucru pe care credeți că îl puteți folosi în munca dvs., Windows 10 este o opțiune bună.

Când vorbim despre funcția Online Search (căutare online), nu putem să nu menționăm că ambele sisteme de operare folosesc un tip de browser diferit. Windows 7 se potrivește cu vechiul Internet Explorer, în timp ce Windows 10 alege să-l lase în trecut, pentru totdeauna, și include Windows Edge în schimb. În ce constă diferența pentru dvs., vă puteți întreba?

Cel mai mare contrast constă în faptul că Edge oferă o experiență de utilizator mai bună, deoarece îl invită pe asistentul digital Cortana la acțiune. Acest lucru înseamnă că puteți opera browserul folosind vocea, dar, în același timp, de fiecare dată când căutați ceva (să zicem, un restaurant), Cortana vă permite să consultați și alte detalii, cum ar fi locația, orele de deschidere și datele de contact. Internet Explorer este cu mult în spatele vremurilor moderne, în acest aspect, și vă permite să căutați doar într-un mod foarte simplu – manual și fără sugestii.

Sfatul nostru: Folosirea Windows 7 vă va oferi o opțiune confortabilă de a consulta rapid fișierele. Totuși, pentru navigarea pe internet, trebuie să deschideți o fereastră separată cu Internet Explorer. Windows 10 oferă un mod mai rapid de a lucra cu informația – pur și simplu activați Cortana folosind vocea sau căutați tastând, iar Microsoft Edge, în cooperare cu Cortana, va extrage informațiile de care aveți nevoie în câteva secunde.

3. Sincronizarea pe mai multe platforme

Lucrul pe mai multe platforme oferă o oportunitate excelentă pentru a vă face munca mai eficientă, dar – în funcție de hardware-ul pe care lucrați – poate aduce și probleme.

Windows 7 este un sistem de operare care nu a fost conceput, cu adevărat, pentru utilizarea mai multor produse – tablete, telefoane, laptopuri, desktop-uri etc. A fost realizat cu intenția de a fi utilizat pe laptopuri tradiționale și computere desktop. Dacă sunteți ok cu acest fapt, mergeți mai departe cu acest sistem.

Pe de altă parte, dacă vă începeți ziua de lucru pe un telefon mobil, apoi mergeți pe un computer desktop de la biroul dvs. și mai târziu, seara, doriți să fiți la curent cu munca dvs. și să o terminați pe laptop, Windows 10 este un partener minunat în a vă sprijini. Acesta sincronizează munca pe toate dispozitivele cu care lucrați, astfel încât să puteți continua, oricând, de unde v-ați oprit.

Sfatul nostru: Windows 7 este un sistem de operare excelent, stabil și fiabil, dar dacă utilizați telefonul Microsoft, tableta sau orice alt hardware împreună cu laptopul sau desktopul, Windows 10, cu sincronizarea lui, ar putea fi o alegere mai bună pentru dvs.

4. Integrare OneDrive

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, dacă lucrați în vreun fel cu OneDrive, acesta ar putea fi un moment bun pentru a vorbi dacă să faceți upgrade la Windows 10. Deși Windows 7 este compatibil cu OneDrive, nu a fost proiectat pentru o integrare strânsă. Oferă asistență și îl puteți instala pe computer, dar interconectarea nu este perfectă. Windows 10, pe de altă parte, este strâns legat cu OneDrive, astfel încât să puteți lucra cu fișierele dvs. în orice moment, în timp ce fac backup simultan și se sincronizează pe toate dispozitivele.

Sfatul nostru: Dacă alegeți să faceți upgrade la Windows 10, puteți face o copie de siguranță a tuturor lucrărilor și fișierelor dvs. importante în OneDrive și o puteți găsi după ce vă conectați în contul dvs. Microsoft pe Windows 10 recent instalat.

Deci, pe care să îl alegeți?

Am analizat câteva diferențe cruciale dintre iubitul Windows 7 și modernul și popularul Windows 10. Pentru a încheia, precizăm că, dacă lucrați în principal cu laptopuri și desktop și nu aveți nevoie să implicați alte dispozitive, puteți alege utilizarea Windows 7. După ce suportul se va încheia, în ianuarie 2020, asistența tehnică va înceta dar ar trebui să fiți bine chiar și după această dată (pur și simplu exercitați măsuri de siguranță, de bază, atunci când navigați, cum ar fi să fiți precaut la deschiderea e-mailului etc.).

Dacă, totuși, căutați modalități de lucru mai moderne, eficiente și mai flexibile (de exemplu, utilizând mai multe dispozitive, experimentând comanda vocală sau căutând informații într-un mod mai rapid decât înainte), vă recomandăm să încercați Windows 10.


Mulțumit cu un mod clasic de lucru? Alegeți Windows 7.
Vă interesează un mod mai modern? Mergeți cu Windows 10.

 

Produsul a fost adăugat în coș