Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Office 2019 sau Office 2021 – ce să alegeți?

 • Microsoft
 • Office
 • Compararea produsului

1. 9. 2022

Compania dumneavoastră are nevoie de software-ul MS Office, dar nu sunteți sigur dacă ar trebui să alegeți cea mai recentă versiune, Office 2021, sau să optați pentru versiunea bine-cunoscută și stabilă Office 2019? Am pregătit o comparație utilă a principalelor caracteristici pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit software pentru nevoile organizației dumneavoastră.

Office 2019 vs. Office 2021

Aruncați o privire la tabelul următor pentru a vedea comparația dintre ediția Professional Plus (foarte recomandată pentru companii și organizații) a Office 2019 și Office 2021:

Faceți clic pe triunghiul negru de lângă fiecare caracteristică pentru mai multe detalii.
Caracteristică Office 2019 Professional Plus Office LTSC Professional Plus 2021
Aplicații
În comparație cu Office 2019, versiunea 2021 reintroduce aplicația OneNote și adaugă o aplicație de mesagerie bine cunoscută și populară – MS Teams.
Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business, Teams, OneNote
Limbi
MS Office este disponibil în mai multe limbi acceptate oficial de Microsoft.
la fel pentru ambele: română, engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, rusă și multe altele
Formate de fișier
Cu ambele suite Office puteți salva, deschide, importa, exporta, și în general, gestiona fișiere în același format. Acestea mai oferă și suport nativ pentru cele mai utilizate formate externe.
la fel pentru ambele: doc, docx, odt, rtf, pdf, xml, xls, csv, html, pps, ppsx, etc.
Compatibilitate cu sistemul de operare
Ambele suite Office sunt pe deplin compatibile cu cele mai recente două sisteme de operare Windows, inclusiv cu soluțiile pentru servere.
la fel pentru ambele: Windows 10, Windows 11, Windows Server 2019, Windows Server 2022
Sfârșitul perioadei de asistență
Suita Office 2019 va primi remedieri de erori și actualizări de securitate până în octombrie 2025. Office LTSC 2021 va primi asistență cu un an mai mult – până în octombrie 2026.
Octombrie 2025 Octombrie 2026

Ce este nou în Office 2021?

Aruncați o privire la principalele caracteristici noi și îmbunătățiri:

 • MS TEAMS: aplicația client inclus – cea mai nouă suită Office include aplicația, astfel încât nu trebuie să o descărcați din Microsoft Store.
  Important
  : Pentru a utiliza versiunea de afaceri a MS Teams, este încă necesară achiziționarea unui abonament.
 • WORD: predicții de text – îmbunătățește viteza de scriere prin oferirea de sugestii bazate pe primele litere ale cuvântului pe care utilizatorul îl tastează.
 • EXCEL: matrice dinamice – permite primirea unei matrice de valori multiple cu o singură formulă; funcția LET – accelerează scrierea formulelor complexe prin atribuirea de nume rezultatelor calculelor.
 • POWERPOINT: Record Slide Show (Înregistrare expunere diapozitive) nou și îmbunătățit – prezentatorii pot face acum o înregistrare video a unei prezentări PowerPoint împreună cu narațiunea, sincronizarea diapozitivelor, gesturile în cerneală și mișcările indicatorului.
 • OUTLOOK: traducere automată – traduce mesajele de e-mail în peste 70 de limbi direct în e-mailul clientului; traducerea este afișată imediat lângă mesajul original în căsuța poștală.
 • Acceptarea formatului OpenDocument (ODF) 1.3 – oferă noi niveluri de compatibilitate și permite accesul la multe dintre caracteristicile ODF.
 • Reîmprospătare vizuală – aduce un aspect mai actual al celor mai populare aplicații Office, inclusiv Word, Excel și PowerPoint.

Rezumat

În concluzie, Office 2021 aduce câteva îmbunătățiri, dintre care cele mai notabile sunt probabil includerea aplicației MS Teams în suită și un ciclu de viață ceva mai lung. Având în vedere acest lucru, puteți lua în considerare următoarele opțiuni pentru compania dumneavoastră:

Opțiunea A: Obțineți Office 2021

Dacă afacerea dumneavoastră are nevoie de unele dintre noile caracteristici menționate mai sus, inclusiv MS Teams, sau dacă sunteți interesat de acel an suplimentar de asistență, achiziționarea celui mai recent software Microsoft Office pentru compania dumneavoastră este un pas logic.

Sunteți interesat să cumpărați o suită Office 2021?
Consultați oferta noastră în categoria Office 2021!
Opțiunea B: Alegeți Office 2019 în locul lui 2021

Dacă afacerea dumneavoastră nu are nevoie de niciuna dintre noile caracteristici, nici de MS Teams, pur și simplu nu are rost să achiziționați cea mai recentă suită MS Office – are aproape aceleași caracteristici ca Office 2019, dar un preț mai mare.

Sunteți interesat să cumpărați o suită Office 2019?
Consultați oferta noastră în categoria Office 2019!
Opțiunea C: Obțineți o soluție hibridă

Dacă afacerea dumneavoastră are nevoie de MS Teams și de alte servicii Microsoft în cloud la un preț mai avantajos pentru buget, luați în considerare posibilitatea de a investi într-o soluție hibridă: Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic!

 • Office 2019 Professional Plus – oferă toate funcțiile avansate ale unui produs perpetuu pentru utilizare la nivel de întreprindere, inclusiv toate aplicațiile desktop clasice, implementare centralizată, compatibilitate cu Serviciile desktop la distanță.
 • Microsoft 365 Business Basic – adaugă MS Teams, stocare în cloud, domeniu de e-mail personalizat și multe altele la infrastructura dumneavoastră IT.

Combinația dintre aceste două produse va acoperi nevoile afacerii dumneavoastră în mod similar cu un plan Microsoft 365 Business Premium, reducând în același timp semnificativ costurile pentru software – consultați graficul comparativ al costului total de proprietate (TCO) de mai jos, pentru a vedea cum această soluție hibridă poate deveni benefică pentru afacerea dumneavoastră:

Comparație TCO între soluțiile perpetue, hibride și de abonament pe o perioadă de 4 ani:


Atât suita Office 2021, cât și soluția hibridă devin mai ieftine decât planul de abonament Microsoft 365 în doar un an. În plus, soluția hibridă are avantajul unui cost de investiție inițial mai mic decât Office LTSC Professional Plus 2021, dar devine mai scumpă după 2 ani și jumătate. Și, în sfârșit, suita Office 2019 este mai ieftină decât oricare dintre opțiunile menționate anterior încă de la început.

Sunteți interesat de o soluție hibridă, dar nu sunteți sigur care dintre ele va fi optimă pentru afacerea dumneavoastră? Contactați-ne și vă vom ajuta să creați cea mai potrivită combinație de produse!

Produsul a fost adăugat în coș