Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Soluții hibride: Cum pot ajuta afacerea dumneavoastră să facă economie la software?

 • Licențiere
 • Compararea produsului

17. 2. 2022

De ce compania dumneavoastră ar trebui să plătească în fiecare an pentru caracteristici inutile sau chiar nedorite? Optimizați-vă activele software și opriți cheltuielile excesive pentru abonamente cu ajutorul soluțiilor hibride.

Ce este o soluție hibridă?

O soluție hibridă este o combinație de servicii cloud pe bază de abonament și produse software perpetue locale. Acestea permit organizațiilor să își ajusteze cheltuielile pentru software (și uneori chiar pentru hardware), beneficiind în același timp de toate caracteristicile și serviciile de care au nevoie pentru a-și desfășura operațiunile.

Urmărește videoclipul nostru subtitrat în română.

La Forscope putem oferi clienților noștri o combinație rară de servicii cu abonament bazate pe cloud și produse software second-hand perpetue. Acest tip de soluție hibridă poate aduce beneficii semnificative companiilor care activează atât în sectorul public, cât și în cel privat, permițându-le să implementeze în organizațiile lor soluții software mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Comparații de preț: abonament vs. soluții hibride pe 5 ani

Glisați în lateral pentru un exemplu de soluție hibridă pentru corporații.
Glisați în lateral pentru un exemplu de soluție hibridă pentru companiile mici și mijlocii.

ultima actualizare: martie 2022

Când poate beneficia compania dumneavoastră de soluții hibride?

 • Crearea unui nou mediu IT– atunci când încep pregătirile pentru o nouă infrastructură IT, persoanele cu factor de decizie sunt adesea convinse că produsele cloud pe bază de abonament reprezintă o alegere obligatorie, cel mai des din cauza modului în care producătorii comercializează software-ul în prezent. Cu toate acestea, la o analiză mai profundă, multe organizații descoperă că o combinație de servicii cloud cu software-ul perpetuu local, este mai avantajoasă din punct de vedere financiar și poate fi mai practică atunci când vine vorba de fluxul de lucru, accesibilitate și securitate.
 • Optimizarea unui mediu existent – multe organizații se bazează pe condiții specifice, deja stabilite, de care sunt reticente să se despartă sau pe care pur și simplu nu le pot abandona din motive tehnice. Cu toate acestea, la o analiză mai atentă, există adesea programe, caracteristici și servicii care se dovedesc a fi nefolosite sau inutile. În astfel de cazuri, infrastructura existentă poate fi îmbunătățită și cheltuielile pot fi reduse prin includerea unor produse perpetue sau cu abonament, în funcție de caz.

  De exemplu:

  1. O structură cloud de tip SaaS, cu multe caracteristici redundante → analiza activelor software cu scopul de a reduce abonamentul, de a reduce numărul de produse de tip shelfware și/sau de a înlocui anumite componente cu produse perpetue.
  2. O structură existentă de tip local cu nevoi emergente de servicii cloud → analiza noilor nevoi și a activelor software existente pentru a achiziționa o soluție cloud care să completeze structura existentă, în loc să o înlocuiască în întregime.
 • Migrarea către biroul de acasă și munca de la distanță– companiile pot utiliza o soluție hibridă în loc de trecerea bruscă de la produsele perpetue la modelul SaaS în scopul adaptării la cerințele de lucru de la distanță. În acest fel, pot delega în cloud doar anumite servicii (cum ar fi serviciile VoIP și stocarea partajată a documentelor, de exemplu) și pot păstra software-ul local pentru majoritatea fluxurilor de lucru și proceselor. Prin urmare, tranziția către munca de la distanță va fi mult mai puțin perturbatoare, deoarece angajații vor trebui să se adapteze doar la câteva schimbări, în loc de o transformare globală.
 • Îmbunătățirea securității datelor – atunci când sunt utilizate produse pe bază de abonament, organizațiile nu gestionează sau controlează infrastructura cloud de bază, inclusiv rețelele, serverele, sistemele de operare, spațiul de stocare și capacitățile aplicațiilor (în afară de setările de configurare specifice utilizatorului) – în cazul modelului SaaS, acestea trebuie sa se bazeze pe mediul oferit de furnizor.
  Cu o soluție hibridă, activele cheie care conțin date sensibile pot fi păstrate local (și offline, dacă este necesar), fără nicio legătură cu mediul cloud.
 • Backup – dacă vă bazați în întregime pe serviciile cloud pentru stocarea datelor și productivitate, acest lucru se poate întoarce împotriva dumneavoastră în cazul în care serviciile respective devin inaccesibile (de exemplu, din cauza unor probleme tehnice sau a unor plăți neefectuate). Acest lucru poate duce la dezavantaje și pierderi semnificative chiar și în cazul unei deconectări temporare. Configurarea unei soluții hibride poate atenua efectele întreruperilor de diferite naturi atât în cloud, cât și locale, ajutând organizațiile să reacționeze și să se adapteze mai ușor la astfel de probleme.

Optarea pentru o soluție hibridă duce la economii semnificative în comparație cu o soluție bazată exclusiv pe abonament, și permite departamentelor IT să mute funcționalitățile și instrumentele selectate în cloud, păstrând în același timp controlul asupra infrastructurii, software-ului și datelor organizației.

Nu sunteți sigur ce fel de soluție software este potrivită pentru afacerea dumneavoastră? Contactați-ne pentru o consultație gratuită!


Salvați acest articol în format PDF

Produsul a fost adăugat în coș