Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

De ce ar trebui să cumpărați suite CAL în loc de produse CAL separate?

 • Licențiere
 • Microsoft
 • Compararea produsului

11. 6. 2021

Licențierea produselor Microsoft pentru server poate fi destul de complexă – pe lângă achiziționarea corectă a tipului și numărului de licențe pentru configurația serverului în sine, trebuie să aveți și un număr adecvat de licențe de acces client (CAL) pentru toți utilizatorii sau dispozitivele care vor accesa serverul și serviciile sale. Pentru a simplifica licențierea și a reduce semnificativ costurile, ar trebui să luați în considerare obținerea de Suite MS CAL în loc de produse CAL separate pentru fiecare produs server din compania dvs.

Suite CAL vs produse CAL separate: cât puteți economisi?

O suită CAL oferă drepturi de utilizare care sunt echivalente cu mai multe licențe CAL pentru produse de server diferite. Datorită licențierii în pachete, suitele CAL pot fi obținute la prețuri mult mai atractive decât numărul corespunzător de produse CAL separate, necesare pentru aceeași configurație a serverului.

Verificați următoarea comparație de preț pentru o infrastructură de server populară:

Prețul pentru un produs Core CAL Suite este cu 48% MAI MIC decât pentru produsele CAL individuale!

Core vs Enterprise CAL Suite: care este potrivit pentru dvs.?

Puteți alege între două ediții – Core CAL Suite și Enterprise CAL Suite. Singura diferență dintre ele este cea referitoare la produsele server și serviciile la care oferă drepturi de acces, astfel încât o puteți selecta pe cea potrivită pentru nevoile infrastructurii serverului companiei dvs.

Core CAL Suite conține:

 • Windows Server CAL
 • Exchange Server Standard CAL
 • SharePoint Server Standard CAL
 • Skype for Business Standard CAL
 • Skype for Business Server Standard CAL
 • Microsoft Endpoint Configuration Manager Client ML
 • System Center Endpoint Protection Client ML
Enterprise CAL Suite conține:

Toate componentele Core CAL Suite +

 • Exchange Server Enterprise CAL
 • SharePoint Server Enterprise CAL
 • Skype for Business Server Enterprise CAL
 • Windows Server Active Directory Rights Management Services CAL
 • Advanced Threat Analytics Client ML
 • Microsoft Audit and Control Management Server CAL

Notă: o suită CAL poate fi atribuită unui singur utilizator sau dispozitiv.


Sunteți interesat să achiziționați o suită CAL? Consultați oferta noastră din categoria Microsoft CAL Suites!

Aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe detalii despre produsele CAL? Faceți clic pe unul dintre butoanele de mai jos, pentru mai multe informații:


Salvați acest articol în format PDF

Întrebări frecvente de la clienții noștri:

1) Câți utilizatori sau dispozitive pot utiliza o suită CAL?
O suită CAL acoperă un utilizator sau un dispozitiv.

2) Ce conține un produs Core/Enterprise CAL Suite?

Core CAL Suite: Windows Server CAL, Exchange Server Standard CAL, SharePoint Server Standard CAL, Skype for Business Standard CAL, Skype for Business Server Standard CAL, Microsoft Endpoint Configuration Manager Client ML, System Center Endpoint Protection Client ML.

Enterprise CAL Suite: toate componentele Core CAL Suite enumerate mai sus, plus: Exchange Server Enterprise CAL, SharePoint Server Enterprise CAL, Skype for Business Server Enterprise CAL, Windows Server Active Directory Rights Management Services CAL, Advanced Threat Analytics Client ML, Microsoft Audit and Control Management Server CAL.

3) Suitele CAL includ și SQL CAL?
Nu, licențele SQL CAL trebuie achiziționate separat.

4) Câte servere pot fi accesate cu o suită CAL?
O suită CAL acoperă un utilizator sau un dispozitiv și oferă drepturi de acces la orice server din cadrul organizației dumneavoastra.

5) Sunt suitele CAL compatibile cu versiunile de server anterioare?
Da, suitele CAL pot fi utilizat pentru accesarea serverelor cu același an de lansare sau cu oricare dintre versiunile mai vechi de server.

Căutați o soluție CAL adaptată nevoilor dumneavoastră? Contactează-ne!

Doriți să vedeți cât de mult puteți economisi cumpărând suite CAL sau doriți să aflați mai multe detalii despre produsele CAL? Faceți clic pe unul dintre butoanele de mai jos, pentru mai multe informații:

Ce este un produs CAL?

O licență de acces client (Client Access License – CAL) este un document, care confirmă drepturile de acces, și este necesar în timpul unui audit software ca dovadă că un produs server este licențiat corespunzător în ceea ce privește numărul de utilizatori și dispozitive cărora li s-a acordat accesul. Acesta nu este un produs software, așa că nu trebuie să fie instalat sau implementat în nici un fel.

Ce este o suită CAL?

În mod similar, o suită CAL este, de asemenea, un document, dar, spre deosebire de un CAL singular, care oferă drepturi de acces doar pentru un anumit produs server (de exemplu, un Windows Server 2019 User CAL oferă acces doar la Windows Server 2019), o suită CAL oferă acces la mai multe produse server și servicii simultan (de exemplu, o Core CAL Suite 2019 User CAL oferă acces la Windows Server 2019, Exchange Server 2019, SharePoint Server 2019 și multe altele).

În rezumat, suitele CAL sunt un pachet indivizibil* de produse CAL, care permite accesul la o varietate de produse și servicii pentru server, care depind de ediția CAL Suite – Core sau Enterprise (a se vedea fila „Avantajele CAL Suites” pentru o listă detaliată).

* O suită CAL poate fi alocată unui singur utilizator sau unui singur dispozitiv – nu poate fi împărțită între mai mulți utilizatori și dispozitive.

Ce tipuri de produse CAL există?

Există două tipuri principale de CAL și de suite CAL:

 • User CAL – un utilizator are acces la server și la serviciile acestuia de pe un număr nelimitată de dispozitive. User CAL este o alegere excelentă dacă angajatul dvs. dorește să acceseze serverul de pe mai multe dispozitive.
 • Device CAL – un dispozitiv are acces la server și la serviciile acestuia și poate fi utilizat de un număr nelimitat de utilizatori. Device CAL este o alegere mai bună dacă angajații dvs. partajează un singur dispozitiv, de exemplu pentru lucrul în ture.

User CAL și Device CAL pot fi amestecate și utilizate împreună într-o structură de server. Această opțiune permite utilizatorilor să achiziționeze o cantitate adecvată din fiecare tip de produs CAL, în funcție de ceea ce se potrivește cel mai bine infrastructurii serverului companiei.

În plus, aveți nevoie doar de un produs CAL pentru fiecare utilizator/dispozitiv pentru un produs server, indiferent de numărul de servere.

Exemplu: un produs Windows Server 2019 User CAL acordă acces la toate serverele Windows Server 2019 din cadrul unei companii sau organizații.

Ce sunt drepturile de downgrade?

Downgrade este un drept al utilizatorului final de a readuce un software la o versiune mai veche, oferit de Microsoft pentru produsele achiziționate prin canalul lor de distribuție în volum. Drepturile de retrogradare (downgrade) pot fi aplicate și produselor CAL și suitelor CAL – de exemplu, dacă aveți un Exchange Server 2016 Standard, puteți achiziționa un Exchange Server 2019 Standard User CAL și să îl retrogradați la Exchange Server 2016 Standard User CAL. Spre deosebire de alte produse din canalul de distribuție în volum, CAL și CAL Suites sunt complet compatibile cu versiunile anterioare – cea mai recentă versiune CAL poate fi utilizată pentru a permite accesul chiar și la cele mai vechi versiuni de server.

Drepturile de downgrade permit utilizarea unei versiuni mai vechi a unui anumit produs, dar nu acordă dreptul de a modifica ediția sau tipul produsului menționat – de exemplu, Exchange Server 2019 Standard User CAL poate deveni Exchange Server 2016 Standard User CAL, dar nu poate deveni Exchange Server 2016 Enterprise User CAL.

Notă: Un produs de volume cu drepturi de downgrade poate fi utilizat într-o singură versiune specifică, la un moment dat. Acest lucru este valabil pentru produsele software, precum și pentru toate tipurile de CAL.


Doriți să vedeți cât de mult puteți economisi prin cumpărare suitelor CAL sau aveți întrebări despre produsele CAL? Faceți clic pe unul dintre butoanele de mai jos, pentru mai multe informații:

Produsul a fost adăugat în coș