Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Garanția software-ului legal

Cum garantăm legal acest lucru?

La fiecare licență achiziționată, cumpărătorul obține un document legal care ne obligă să asigurăm garanția legală pe viață în ceea ce privește originea și legalitatea software-ului. În caz de orice problemă, ne vom asuma întreaga răspundere juridică pentru licența (licențele) vândute. Lucrăm numai cu furnizori stabili și verificați, iar compania noastră colaborează cu alte organizații cu scopul comun de detectare a vânzătorilor de licențe frauduloase și de raportare a acestora către organele legislative.

Software nou versus cel utilizat anterior

Oferim atât software utilizat anterior cât și licențe noi. Principala diferență între cele două este că produsele software utilizate anterior (uneori denumite „second-hand”) pot fi vândute la prețuri semnificativ mai mici, comparativ cu costul inițial. Aflați mai multe despre software-ul secundar mai jos.

Ce este software-ul utilizat și cum funcționează?

Software-ul folosit înseamnă licențe care nu mai sunt necesare proprietarilor actuali. De obicei, proprietarii sunt companii care doresc să cumpere o ediție mai nouă a unui program sau să comute la un software complet diferit. Asta înseamnă că licențele „folosite” ale acestora devin redundante. Noi cumpărăm aceste licențe și apoi le oferim în magazinul nostru, către alți clienți. Ce este minunat este că puteți economisi aproximativ jumătate din preț (și uneori chiar mai mult) în comparație cu prețul inițial, obținând exact același produs ca și primul utilizator!

Viziunea noastră despre revânzarea software-ului folosit

Din punctul nostru de vedere, revânzarea de licențe redundante le permite oamenilor să cumpere software legal la prețuri mult mai mici decât cele noi. În plus, licența care devine practic inutilă pentru primul cumpărător poate să mai servească altcuiva. Procesul funcționează la fel ca atunci când cumpărați o carte, o citiți și apoi doriți să o vindeți altcuiva. Vânzătorul original nu are dreptul să influențeze în viitor ceea ce se va întâmpla cu cartea deja vândută. Cu software-ul, este la fel - odată ce este dezinstalat de pe PC-ul inițial al proprietarului, acesta poate fi vândut fără probleme altcuiva.

Ce spune presa despre software-ul folosit?

"În conformitate cu legislația UE, companiile de software nu au dreptul să împiedice utilizatorii să-și vândă descărcările digitale altora; astfel, drepturile distribuitorului de software în ceea ce privește controlul distribuției sunt epuizate după prima vânzare.

Deci, dacă descărcați un software, îl puteți re-vinde fără probleme - atâta timp cât ștergeți copia pe propriul hard disk”

Citiți articolul integral aici

"Curtea Europeană a decis că vânzarea licențelor de software" utilizat" este legală și că autorul unui astfel de software nu se poate opune unei viitoare revânzări. Această hotărâre stabilește un precedent pentru comercializarea licențelor de software utilizate în întreaga Uniune Europeană"

Citiți articolul integral aici

"Curtea Europeană de Justiție: vânzarea licențelor de software folosite este în regulă."

"Curtea Europeană de Justiție afirmă că regula se aplică copiilor software atât pe suport fizic, cât și descărcate de pe Internet. Instanța a mai spus că odată ce o companie de software vinde "o copie a unui program de calculator", "dreptul său exclusiv de distribuție" este eliminat, deschizând calea pentru alte companii să vândă licențele utilizate."

Citiți articolul integral aici

Ce spune legea în legătură cu revânzarea licențelor utilizate?

Una dintre cele mai importante hotărâri privind vânzarea licențelor utilizate a fost dată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012.

Decizia CJEU în cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. spune că "Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "folosite", permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de a distribui o copie a unui program de calculator care face obiectul unei astfel de licențe este epuizat la prima vânzare."

Aceasta înseamnă că vânzarea de licențe "utilizate" și de software redundant este legală. Această hotărâre a creat un cadru juridic sigur, pentru întreaga Uniune Europeană, asigurând o concurență echitabilă și sănătoasă pe piața europeană.

De asemenea, hotărârea prevede că:

  • Licențele de software fără termen de expirare pot fi tranzacționate în mod liber. Dacă achiziționați o licență software independentă, o puteți vinde în aceleași condiții.
  • Drepturile de distribuție ale producătorului sunt epuizate la prima vânzare a software-ului. Clienții care au cumpărat un program de calculator pe o piață liberă au dreptul să utilizeze software-ul achiziționat
  • Chiar dacă revânzarea de software este interzisă în mod expres conform contractului de licență, deținătorul drepturilor nu se mai poate opune revânzării acelei copii. Contractul de licență este supus legii europene, iar punctele care sunt în conflict cu legea europeană sunt anulate (acest lucru se aplică în principal "software-ului OEM").
  • Nu există nicio diferență între metodele de distribuție. Software-ul poate fi distribuit prin CD / DVD (licențe fizice) sau online (licențe digitale). Titularul de drept nu poate solicita o remunerație corespunzătoare pentru revânzarea ulterioară a licenței software, deoarece remunerația corespunzătoare a fost obținută în timpul primei vânzări.

Citiți aici comunicatul de presă al CJEU

O scurtă istorie despre legalitatea software-ului folosit

Aruncați o privire asupra principalelor decizii judecătorești și a directivelor UE care au influențat situația pieței de licențe folosite în tabelul de mai jos.

 

2000

"Hotărârea Curții Federale Germane de Justiție a permis vânzarea versiunilor OEM și DSP fără hardware-ul cu care au fost asociate la început." Hotărârea Curții Federale de Justiție din 6 iulie 2000, dosar nr. Eu ZR 244/97


2001
"Prima vânzare în Comunitatea Europeană  a originalului unei opere sau a copiilor acesteia de către titularul dreptului sau cu consimțământul acestuia, epuizează dreptul de a controla revânzarea al acestui obiect în Comunitate."Extras din Directiva UE 2001/29/CE

2006
Tribunalul regional din Hamburg a confirmat că vânzarea produselor software Microsoft este legitimă. Acest lucru se aplică și în cazul revânzării licențelor individuale din înțelegerile de vânzări de volume mari.

2009
"Al doilea dobânditor al licenței respective, precum și orice dobânditor ulterior al acesteia din urmă vor putea invoca epuizarea dreptului de distribuție prevăzut la articolul 4 alineatul (2) din această directivă și, prin urmare, vor putea fi considerați dobânditori legali ai unei copii a unui program pentru calculator, în sensul articolului 5 alineatul (1) din directiva respectivă, și vor putea să beneficieze de dreptul de reproducere prevăzut de această din urmă dispoziție." –     Directiva 2009/24/CE a Parlamentului și a Consiliului European

2011

Tribunalul Elvețian al cantonului din Zug decide că "Adobe nu poate interzice revânzarea copiei programului în termeni de drepturi de autor după vânzarea inițială.
Această decizie precedent este considerată o mare victorie pentru comerțul internațional liber al software-ului.


2012
"Un autor de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "utilizate", și trebuie să permită utilizarea programelor sale descărcate de pe internet." Decizia Curții de Justiție, Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp

2016
”Dobânditorul inițial al copiei unui program pentru calculator însoțite de o licență de utilizare nelimitată are dreptul să revândă de ocazie unui subdobânditor respectiva copie și licența sa.”Decizia Curții de Justiție, cazul C-166/15 Aleksandrs Ranks și Jurijs Vasievics

Produsul a fost adăugat în coș

    Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile