Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Cum să economisiți până la 60% pentru achiziții software?

S-ar putea să sune aproape prea bine, dar este adevărat. Există o modalitate de a economisi o sumă mare de bani la achiziționarea de software - prin cumpărarea celui utilizat anterior (folosit). Conceptul există deja de două decenii, dar mulți oameni încă nu au auzit despre asta.

Deci, ce este mai exact software-ul utilizat anterior?

Software-ul „utilizat anterior” (denumit uneori „folosit”) înseamnă licențe care nu mai sunt necesare proprietarilor. Proprietarii sunt, de obicei, companii care doresc să cumpere o ediție mai nouă a unui program sau să treacă, cu totul, la un alt software. Asta înseamnă că licențele lor „folosite” devin redundante. Răscumpărăm aceste licențe și apoi le oferim altor clienți, astfel încât să nu fie irosite. În acest fel, putem vinde produsele la prețuri semnificativ mai mici. Vă puteți întreba - conceptul sună grozav, dar este legal? Desigur că este! Aflați mai multe despre contextul juridic al software-ului folosit aici.

Un exemplu de comandă care arată, concret, cât a economisit o companie

O companie internațională din domeniul soluțiilor pentru mediu

Filiala cehă a unei companii internaționale (axată pe furnizarea de servicii energetice) avea nevoie de 300 de buc. Microsoft Office 2019 Standard. Scopul achiziției a fost să-și actualizeze software-ul din motive de securitate. Prin acceptarea ofertei noastre, compania a economisit peste 70 000 € din costuri = a plătit cu 62% mai puțin decât dacă ar fi cumpărat produsele la prețul obișnuit al pieței!

 

 

Notă: Proiectele de peste 2 000 € primesc reduceri suplimentare, ceea ce înseamnă că economiile pot fi chiar mai mari decât de obicei!

Cât de mult puteți economisi la cele mai populare produse ale noastre:

Windows 10
Pro
Preț obișnuit pe piață: 1 120 LEI
Prețul nostru: 279,00 LEI
Office 2019
Professional Plus
Preț obișnuit pe piață: 3 085 LEI
Prețul nostru: 949,00 LEI
Windows Server 2019
Standard (16 cores)
Preț obișnuit pe piață: 5 365 LEI
Prețul nostru: 3 819,00 LEI

 

Toate prețurile sunt fără TVA.

De ce să cumpărați de la noi

  • Peste 150 000 de clienți de pe 15 piețe europene și-au pus deja încrederea în noi.
  • Suntem mândri că avem o evaluare medie de satisfacție a clienților de 98% (pe baza a peste 20 000 de recenzii).
  • Consultanții noștri, specializați în licențiere, oferă ajutor și îndrumare în limba dvs. maternă, astfel încât să puteți fi sigur că aveți pe cineva familiar căruia să vă adresați, dacă este necesar.

Unii dintre clienții noștri mulțumiți:


Faceți clic pe butonul portocaliu de mai jos, pentru a afla mai multe despre contextul juridic privind software-ului utilizat anterior și despre ce garanții oferim.

Viziunea noastră despre revânzarea software-ului folosit

Din punctul nostru de vedere, revânzarea licențelor redundante permite oamenilor să cumpere software legal la prețuri mult mai accesibile decât ar putea în mod normal. În plus, licența, care devine practic inutilă pentru primul cumpărător, poate servi în continuare altcuiva. Procesul funcționează similar ca atunci când cumpărați o carte, o citiți și apoi doriți să o vindeți altcuiva. Vânzătorul inițial nu are dreptul să influențeze ceea ce se întâmplă, în viitor, cu cartea deja vândută. Cu software-ul este la fel - odată dezinstalat de pe dispozitivul proprietarului inițial, programul poate fi vândut, în mod liber, altcuiva.

Garanție legală pe viață

Cu fiecare licență achiziționată, obțineți un document legal numit Declarația vânzătorului care ne obligă să asigurăm garanția legală, pe tot parcursul vieții, a originii și legalității software-ului. În cazul oricărei probleme, ne asumăm întreaga răspundere legală pentru licența (licențele) vândute. Lucrăm doar cu furnizori stabili și verificați, iar compania noastră cooperează cu alte organizații, în direcția unui obiectiv comun de detectare a vânzătorilor de licențe frauduloase și raportarea acestora către structurile care aplică legea.

Fiabilitatea dovedită de cifre

Din 2016, compania noastră a livrat mai mult de 700 000 de licențe de software și nu am întâlnit niciodată nici măcar un singur caz de decizie negativă într-un audit software al produselor pe care le oferim, astfel încât puteți fi siguri că produsele noastre respectă toate cele mai recente reguli de legalitate!

Doriți să aflați mai multe despre audit? Citiți articolul nostru - Audit software: La ce să vă așteptați și de ce nu este un motiv de îngrijorare.

Ce spune mass-media despre software-ul folosit?

"Instanța UE: Vânzarea licențelor software folosite este în regulă.

Curtea Europeană de Justiție spune că regula se aplică atât copiilor de software de pe suport fizic, cât și celor descărcat de pe Internet. Curtea a mai spus că, odată ce o companie de software vinde „o copie a unui program de computer”, „dreptul exclusiv de distribuție” al acestuia este eliminat, deschizând calea către alte companii pentru a vinde licențele „folosite”.

Citiți întregul articol aici

„Asta înseamnă că, în conformitate cu legislația UE, companiile de software nu au dreptul să împiedice utilizatorii să vândă descărcările lor digitale către alții; efectiv, drepturile distribuitorului de software de a controla distribuția sunt epuizate după prima vânzare.

Deci, dacă descărcați un software, îl puteți revinde în mod efectiv - atâta timp cât ștergeți copia pe propriul hard disk."

Citiți întregul articol aici

„Cea mai înaltă instanță din Europa a decis că tranzacționarea licențelor de software "folosite" este legală și că autorul unui astfel de software nu se poate opune revânzării. Această hotărâre creează un precedent pentru tranzacționarea licențelor software folosite pe întreg teritoriul Uniunii Europene. "

Citiți întregul articol aici

Ce spune legea despre revânzarea licențelor utilizate anterior?

Una dintre cele mai importante hotărâri, privind vânzarea licențelor folosite, a fost pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012.

Decizia CJEU în Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp.spune că"Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "folosite", permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de distribuire a unei copii a unui program de computer, acoperit de o astfel de licență, este epuizat la prima sa vânzare.”

Aceasta înseamnă că vânzarea licențelor software „folosite” și redundante este legală. Această hotărâre a creat un cadru legal și sigur pentru întreaga Uniune Europeană, asigurând o concurență loială și sănătoasă pe piața europeană.

Hotărârea mai precizează că:

  • Licențele de software perpetue pot fi tranzacționate în mod liber.Dacă achiziționați o licență software perpetuă, o puteți vinde în aceleași condiții.
  • Drepturile de distribuție ale producătorului sunt epuizate la prima vânzare a software-ului. Clienții care au cumpărat un program de computer pe o piață liberă au dreptul să utilizeze software-ul achiziționat.
  • Chiar dacă revânzarea software-ului este interzisă în mod specific prin acordul de licență, titularul drepturilor de autor nu se mai poate opune revânzării acelei copii. Contractul de licență este supus legii europene și punctele care sunt în conflict cu legea europeană sunt nule (acest lucru se aplică în principal „software-ului OEM”).
  • Nu există nicio diferență între modurile de distribuție. Software-ul poate fi distribuit pe CD/DVD (licențe fizice) sau online (licențe digitale). Deținătorul drepturilor de autor nu poate solicita o remunerație adecvată pentru revânzarea ulterioară a licenței software, deoarece remunerația corespunzătoare a fost obținută în timpul primei vânzări.

Citiți întregul comunicat al CJUE

Istoria juridică a software-ului folosit

Aruncați o privire, mai jos, asupra principalelor decizii judecătorești și a directivelor UE care au influențat situația pieței de licențe folosite.

 

2000
"Hotărârea Curții Federale Germane de Justiție a permis vânzarea versiunilor OEM și DSP fără hardware-ul cu care au fost asociate la început." – Hotărârea Curții Federale de Justiție din 6 iulie 2000, dosar nr. I ZR 244/97

2001
"Prima vânzare în Comunitatea Europeană  a originalului unei opere sau a copiilor acesteia de către titularul dreptului sau cu consimțământul acestuia, epuizează dreptul de a controla revânzarea acestui obiect în Comunitate." –  Extras din Directiva UE 2001/29/CE

2006
Curtea Regională din Hamburg a confirmat că vânzarea de software Microsoft folosit este legitimă. Acest lucru se aplică și revânzării individuale a licențelor din contractele de licență de volum.

2009
... al doilea achizitor al licenței, precum și orice alt achizitor ulterior al acesteia, se va putea baza pe epuizarea dreptului de distribuție și, prin urmare, va fi considerat achizitor legal al unei copii a unui program de computer și va beneficia de dreptul de reproducere prevăzut în acea dispoziție. (Fragment preluat din decizia Curții de Justiție din 2012, care a avut la bază directiva din 2009.) - Directiva 2009/24/CE a Parlamentului European și a Consiliului

2011
Curtea cantonală elvețiană din Zug decide că „Adobe nu poate interzice revânzarea copiei programului în termeni de drepturi de autor după vânzarea inițială”.
Această decizie, de stabilire a precedentelor, este considerată o mare victorie pentru comerțul internațional liber cu software.

2012
“Un autor de software nu se poate opune revânzării licențelor sale „folosite”, permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet.”- Decizia Curții de Justiție, Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH împotriva Oracle International Corp.

2016
“Achizitorul inițial al unei copii a unui program de computer, însoțit de o licență de utilizator nelimitată, poate revinde copia respectivă și licența sa către un nou achizitor.” - Decizia Curții de Justiție, Cazul C-166/15 Aleksandrs Ranks și Jurijs Vasiļevičs

 

Produsul a fost adăugat în coș

    Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile