Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Serviciile cloud Microsoft sunt din nou mai scumpe – cum să vă reduceți costurile?

  • Microsoft
  • Office

26. 5. 2023

La 1 aprilie anul acesta, Microsoft a majorat prețurile serviciilor sale cloud, inclusiv ale abonamentelor Azure și Microsoft 365. Schimbarea are ca scop nivelarea prețurilor la nivel global, reflectând cursul de schimb dintre moneda locală a clienților și dolarul american. Aceasta este a doua majorare substanțială a prețurilor de la 1 martie 2022, când au fost afectate doar noile abonamente Microsoft 365. Prezenta modificare se aplică tuturor serviciilor cloud și abonamentelor oferite de Microsoft.

Ce înseamnă majorarea prețurilor pentru clienți? Nu vor fi afectate contractele de achiziție curente și abonamentele cu prețuri fixe pentru o anumită perioadă de timp. Cu toate acestea, odată ce acestea sunt reînnoite sau atunci când sunt comandate noi servicii și abonamente după 1 aprilie 2023, se vor aplica noile reguli de tarifare anunțate. Pentru clienții din UE, aceasta înseamnă că viitoarele lor achiziții vor fi cu până la 11% mai scumpe decât până acum.

Produs Prețul vechi (1 an) Prețul nou (1 an) Diferența de preț
Office 365 E3 531,55 LEI 1 490,94 LEI  959,39 LEI
Office 365 E1 498,96 LEI 558,36 LEI  59,40 LEI
Microsoft 365 Business Premium 1 104,84 LEI 1 223,64 LEI 118,80 LEI
Microsoft 365 Business Standard 623,70 LEI 694,98 LEI  71,28 LEI
Microsoft 365 Business Basic 302,94 LEI 332,64 LEI  29,70 LEI

Notă: Tabelul de mai sus este un exemplu; prețurile pot varia ușor în funcție de moneda și piața locală din fiecare țară.

Cum puteți minimiza impactul creșterii constante a prețurilor Microsoft pentru cloud?

Vă sugerăm următoarele 3 soluții:

  1. Optimizați costurile de lucru cu soluții hibride
  2. Încercați IceWarp, o alternativă la Microsoft 365
  3. Aduceți propriile licențe perpetue pentru serviciile găzduite dedicate Azure
1. Optimizați costurile de lucru cu soluții hibride

Serviciile cloud includ adesea o gamă largă de instrumente și funcții care nu sunt utilizate în totalitate de toți utilizatorii, dar care trebuie totuși plătite. Acestea sunt o parte fixă a pachetului și sunt prezentate în mod obișnuit ca o justificare pentru un cost mai mare al abonamentului. Deși pot fi necesare pentru câțiva „utilizatori cu drepturi depline”, cum ar fi angajații de nivel înalt, factorii de decizie și managerii de proiect, multe companii nu maximizează valoarea produsului, iar cheltuielile operaționale devin treptat mai mari, fără niciun efect pozitiv tangibil asupra performanței angajaților lor.

În acest caz, acțiunea optimă este de a implementa o soluție hibridă pentru utilizatorii care nu au nevoie putere deplină – o combinație de licențe perpetue de software Microsoft și planuri de abonament Microsoft 365 de nivel scăzut. Soluțiile hibride asigură acces constant la cele mai importante instrumente de productivitate și servicii cloud actualizate, cum ar fi OneDrive și MS Teams, și în același timp oferă aplicații desktop precum Word și Excel printr-o versiune stabilă a MS Office. Abonamentele costisitoare pot fi reduse doar pentru utilizatorii care au cu adevărat nevoie de ele, iar restul angajaților pot lucra cu aceleași instrumente ca și până acum, dar cu o cheltuială semnificativ mai mică pentru organizație.

Comparație de preț între un abonament Microsoft 365 și o soluție hibridă pentru 250 de angajați pe o perioadă de 5 ani


Soluția hibridă devine mai eficientă din punct de vedere al costurilor în cel de-al doilea an și, în același timp, oferă aplicații Office pentru desktop și funcții mai bune pentru toți angajații datorită suitei robuste Office LTSC 2021.

Sunteți interesat de o soluție hibridă adaptată la nevoile organizației dumneavoastră? Contactați-ne pentru o consultație cu experții noștri!

2. Încercați IceWarp, o alternativă la Microsoft 365!

Serviciile Microsoft sunt din ce în ce mai scumpe, ceea ce face ca firmele să înceapă să caute opțiuni mai accesibile care să ofere instrumente de comunicare și colaborare adecvate, dar care să nu le afecteze bugetul. Există mai multe alternative principale disponibile pe piață, dar foarte puține dintre ele oferă o soluție „toate într-una” care ar putea înlocui cu ușurință aplicațiile de productivitate (precum MS Office), instrumentele de comunicare (precum MS Teams), platformele de partajare a fișierelor (precum MS SharePoint) și portalurile de e-mailing (precum MS Exchange).

Toate aceste caracteristici și servicii pot fi găsite la IceWarp: „Un birou întreg într-o singură fereastră la jumătate din costuri”!

IceWarp este o platformă bazată pe browser pentru serviciile de e-mail de afaceri, comunicare prin chat în echipă, conferințe video, lucrul cu documente de birou și multe altele! Oferă numeroase opțiuni adaptate pentru întreprinderi de toate dimensiunile – de la companii foarte mici (10 utilizatori) până la corporații (peste 1000 de utilizatori) – și, în plus, costul serviciilor sale este la jumătate față de echivalentele Microsoft!

Comparație de preț între Microsoft 365 și IceWarp pentru 250 de angajați pe o perioadă de 5 ani

Diagrama cu bare se bazează pe o configurație de 200 de utilizatori cu servicii de bază (Microsoft 365 Basic / IceWarp) și 50 de utilizatori cu drepturi depline (Microsoft 365 Business Premium / IceWarp Desktop). Puteți găsi o defalcare mai detaliată a beneficiilor oferite de IceWarp în comparație cu Microsoft 365 în următorul document (în limba engleză): IceWarp vs. Microsoft 365

Încă nu sunteți sigur dacă ar trebui să alegeți IceWarp? Putem programa o prezentare demonstrativă a platformei IceWarp pentru dumneavoastră – doar contactați-ne!

3. Aduceți propriile licențe perpetue pentru serviciile găzduite dedicate Azure

În loc să obțină abonamentul Microsoft 365, clienții care utilizează soluția de calcul în cloud Azure pot să-și aducă propriile licențe perpetue (BYOL – Bring Your Own Licenses) – în următoarele condiții stabilite de Microsoft:

  • implementarea licențelor Microsoft perpetue de volum (fără Software Assurance) este permisă numai pentru mediile Azure cu un singur utilizator;
  • licențele perpetue trebuie să fi fost lansate și achiziționate înainte de 1 octombrie 2019.

Posibilitatea de a aplica modelul BYOL la infrastructura IT a unei organizații trebuie să fie evaluată individual pentru fiecare caz în parte – contactați consultanții noștri pentru a afla dacă îl puteți utiliza!

Vă întrebați care este soluția potrivită pentru organizația dumneavoastră? Luați legătura cu specialiștii noștri în domeniul licențelor, care vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră.


Salvați acest articol în format PDF

Produsul a fost adăugat în coș