Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Office 2019, Microsoft 365, sau ambele? Aflați care este cel mai potrivit pentru dvs.

  • Microsoft
  • Office
  • Compararea produsului

7. 9. 2020

Microsoft Office este cel mai comun și mai cunoscut software de productivitate, pentru afaceri, indiferent de industrie. De-a lungul multor ani, Microsoft a dezvoltat o multitudine de versiuni, ediții și canale de distribuție, orientate spre nevoile diverse ale clienților săi.

Introducerea modelului de licențiere Software as a Service (SaaS), sub forma Office 365 și Microsoft 365, a adăugat un alt nivel de confuzie la oferta, deja încurcată, de produse Office. Drept urmare, în prezent, una dintre primele întrebări, la cumpărarea unui Office, este: abonament sau licență perpetuă (pe viață)?

Să aruncăm o privire asupra diferențelor, avantajelor și dezavantajelor din Office 2019 și Microsoft 365, pentru a obține perspectiva posibilităților.

Principalele diferențe dintre Office 2019 și Microsoft 365

Am împărțit comparația acestor două produse în mai multe subiecte, astfel încât să vă fie mai ușor să găsiți și să vedeți zona care este crucială pentru a lua o decizie.

Aplicații de productivitate

Toate edițiile Office 2019 și Microsoft 365 pentru firme includ aplicațiile de bază clasice: Word, Excel, PowerPoint, Outlook; singura excepție este Microsoft 365 Business Basic, care oferă numai versiuni web ale aplicațiilor cu funcții limitate. Programele mai specializate, doar pentru Windows, Publisher și Access sunt disponibile în edițiile avansate, care oferă, de asemenea, instrumente de comunicare și cooperare – respectiv Skype for Business în Office 2019 și Microsoft Teams în Microsoft 365.

Un avantaj convingător al Microsoft 365 ar putea fi posibilitatea de a utiliza direct SharePoint și Exchange ca parte a abonamentului – proprietarii suitei Office 2019 vor trebui să le cumpere separat.

Plata și dreptul de proprietate

Office 2019 este o licență perpetuă: constă într-o achiziție unică – odată cumpărată, nu există o dată de expirare; licența este permanentă și software-ul poate fi activat și utilizat legal practic pentru totdeauna. În acest sens, este similar cu dreptul de proprietate clasic.

Microsoft 365 este un serviciu de abonament: constă în plăți lunare sau anuale – licența are o dată de expirare și trebuie reînnoită în mod regulat, în caz contrar software-ul nu poate fi utilizat deloc. În acest sens, este similar cu închirierea.

Dezvoltare și noi versiuni

Office 2019 se bazează pe dezvoltarea tradițională a produselor: primește corecții de securitate regulate și remedieri de erori, dar nu există modificări majore ale funcționalității după cumpărare – software-ul rămâne în mare parte același, în timp.

Microsoft 365 se bazează pe tendința actuală de upgrade-uri constante: pe lângă corecțiile de securitate și remedierile de erori, primește caracteristici noi cel puțin de două ori pe an – software-ul evoluează în timp.

Adăugarea treptată, dar constantă, a caracteristicilor la Microsoft 365 va duce, în cele din urmă, la o diferențiere semnificativă față de Office 2019. Aceasta înseamnă că, în cele din urmă, o versiune mai recentă a suitei perpetue ar trebui să fie lansată, pentru a conține aceleași caracteristici pe care Microsoft 365 le-a primit de-a lungul anilor.

Rezumatul argumentelor pro și contra

Pentru un exemplu mai detaliat și specific, am pregătit o comparație între Office 2019 Professional Plus și Microsoft 365 Business Standard în tabelul de mai jos.

Și în graficul următor, puteți vedea costul celor două produse pe o perioadă de 5 ani.

*Costul total de proprietate

Pe de o parte, Office 2019 Professional Plus va deveni soluția mai ieftină în mai puțin de 2 ani. Pe de altă parte, multe companii moderne se bazează foarte mult pe stocarea în cloud și serviciile conexe, care pot fi furnizate prin abonamentul Microsoft 365.

Atunci când luați o decizie, principalii factori de luat în considerare sunt complexitatea și durata proiectului care necesită software Office și dacă serviciile cloud sunt necesare sau nu. Fiecare model de licență ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs. și, în unele cazuri, poate fi chiar combinația ambelor!

În următoarea parte a acestui articol, am pregătit trei soluții pentru scenarii comune, cu care se confruntă mulți factori de decizie – faceți clic pe butonul portocaliu de mai jos, pentru a continua să citiți.


Salvați acest articol în format PDF

Soluțiile noastre pentru afacerea dvs.

Am pregătit trei soluții pentru cele mai comune scenarii cu care se confruntă multe companii, atunci când cumpără Office.

Afacerea dvs. are nevoie de:

1. Aplicațiile tradiționale de productivitate Office pentru desktop  – fără a fi nevoie de servicii cloud, domeniu de e-mail personalizat sau opțiuni avansate de colaborare (de exemplu, când compania le are deja din altă sursă).

În acest caz, vă puteți baza cu încredere pe:

Office 2019 Professional Plus
licență digitală
Office 2019 Standard
licență digitală

 

Căutați o licență Office perpetuă, cu aprope aceleași capacități, dar și compatibilă cu Windows 7 sau 8? Consultați oferta noastră de Office 2016!


2. Aplicațiile de bază Office pentru productivitate, îmbogățite cu stocarea în cloud și domeniul personalizat de e-mail
  – dar fără a fi nevoie de actualizări constante ale aplicațiilor desktop.

În astfel de situații, cea mai bună soluție este să combinați o licență perpetuă, pentru a servi drept software-ul principal Office, cu o licență de abonament, ca accesoriu, doar pentru a primi beneficiile suplimentare necesare. Vă sugerăm următoarele pachete rentabile:

Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic
licență digitală
Office 2019 Standard + Microsoft 365 Business Basic
licență digitală

 

3. Întreaga gamă de capacități Microsoft Office  – inclusiv domeniul de e-mail particularizat, stocarea în cloud, flexibilitatea dispozitivului și a sistemului de operare și multe altele.

Dacă preferați o gamă completă de funcții flexibile, pe care Microsoft 365 trebuie să le ofere, vă recomandăm:

Microsoft 365 Business Standard
licență digitală
Microsoft 365 Business Premium
licență digitală

 

Costul total de proprietate, al celor trei soluții sugerate, pe o perioadă de 7 ani

În mai puțin de doi ani, investiția inițială în Office 2019 Professional Plus se amortizează.

Pentru companiile care au nevoie de stocare în cloud și domeniu de e-mail, în plus față de aplicațiile Office de bază, combinația dintre Office 2019 și Microsoft 365 Business Basic devine incredibil de benefică, la începutul celui de-al treilea an.

Și dacă afacerea dvs. se bazează pe cele mai noi upgrade-uri pe care Microsoft le are de oferit, vă recomandăm să alegeți Microsoft 365 Business Standard sau Premium.

Căutați o soluție software adaptată nevoilor dumneavoastră? Contactează-ne!


Salvați acest articol în format PDF

Produsul a fost adăugat în coș